Välj område

Kundklubb

Årets första snöboll på Granngården Gällivare

Granngarden-forsta-snonSedan en vecka tillbaka har vår nordligaste butik snö. Inte butikschef Annica Johansson emot, hon älskar snö!

Ja om man bor i Gällivare är det ju en fördel att tycka om det vita pudret. Sedan en vecka tillbaka har nämligen första snön legat på parkeringen utanför butiken.
– Den första snön kom den 19 oktober, först bara som en tunt täcke, men sedan snöade det i två dagar. I onsdags kom det femton centimeter, då hade jag problem att hitta bilen på kvällen, skrattar Annica.

Just nu kan de därför inte köra med trucken bland varorna som står utomhus, utan får vänta tills de får plogat. I söndags och måndags morgon hade de minus 16.
– I måndags mitt på dagen var jag ute och körde häst i nästan 2 timmar. Det var perfekt väder. Ungefär minus tio grader, strålande sol och ett lätt snötäcke. Både hästen och jag njöt i fulla drag efter skogsvägarna!

Av Granngårdens 109 butiker är Gällivare den mest nordligaste, Ystad den sydligaste. Vill du hitta butiken närmast dig, klicka här.

Granngarden-forsta-snon2

Snöig infart till Granngården Gällivare den här veckan.


Vill du också läsa?